ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 26944017, 26953795
Τηλεομοιότυπο: 26954275
Μενού
  • Συμμετοχή των παιδιών της Ειδικής Αγωγής, στη δράση "Χαρταετοί της Ειρήνης" 

Τα σχολεία ΔΡΑ.Σ.Ε.+ όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Πάφου θα υλοποιήσουν το Σάββατο, 20 Μαΐου, στο κέντρο της Πάφου, μια κοινή εθελοντική δράση με τίτλο «Χαρταετοί της ειρήνης». Η δράση έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της ειρήνης, ως πανανθρώπινο και πολύτιμο αγαθό. Παράλληλα, η εν λόγω δράση, θα επικεντρωθεί στην καλλιέργεια στάσεων ζωής και αξιών που πρέπει να χαρακτηρίζουν τους πολίτες της εποχής μας (σεβασμός, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, αποδοχή διαφορετικότητας, συμβίωση-συνύπαρξη σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες).

Το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Πάφου, συμμετέχει στην εκδήλωση με χαρταετούς που δημιούργησαν τα παιδιά της ειδικής αγωγής, υπό την επίβλεψη του καθηγητή του Σχεδιασμού και Τεχνολογίας, κ. Φίλιππου Αριστείδου 

 

  • Εναλλακτική εκπαίδευση-Αγρός

Στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής ένταξης των μαθητών/ριών που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε.+, συμπεριλαμβάνεται η καινοτόμος εφαρμογή προγραμμάτων «Εναλλακτικής Εκπαίδευσης». Πρόκειται για μια πρακτική εκπαίδευσης, η οποία παρέχεται εκτός σχολικής μονάδας, με σκοπό την ενίσχυση της βιωματικής μάθησης μέσω διαφορετικών και ποικιλόμορφων εμπειριών στον πραγματικό κόσμο. Οι μαθητές/μαθήτριες των σχολείων ΔΡΑ.Σ.Ε.+  έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν κοινότητες της Κύπρου, χώρους πολιτισμού, το φυσικό περιβάλλον, καθώς και τις παραδόσεις της Κύπρου. Συνάμα, μπορούν να εμπλακούν σε αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις και πολλές άλλες δημιουργικές δραστηριότητες που  προσφέρονται από τις κοινότητες.


  • «Χαρταετοί της ειρήνης»

Τα σχολεία ΔΡΑ.Σ.Ε. + Πάφου οργανώνουν την ακτιβιστική δράση «Χαρταετοί της ειρήνης». Κοπιάστε το Σάββατο, 20 Μαΐου 2023 και ώρα 10:30πμ - 3:00μμ στην πλατεία Κένεντυ στην Πάφο για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης στον κόσμο.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της έντιμης Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρος Αθήνας Μιχαηλίδου και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας ειρηνικής συμβίωσης και της Διεθνούς Ημέρας οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από παιδιά των σχολείων ΔΡΑ.Σ.Ε.+ Πάφου. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία ενασχόλησης με εικαστικές δραστηριότητες.

Στο χώρο της πλατείας και της γύρω περιοχής οι επισκέπτες/τριες θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά πέραν από τους 200 χαρταετούς που έφτιαξαν με πολλή αγάπη και φαντασία τα παιδιά των σχολείων μας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο, Τεχνική Σχολή).

Το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, λαμβάνει μέρος στη δράση αυτή με 4 χαρταετούς της ειρήνης που δημιούργησαν οι μαθητές της Ειδικής Αγωγής, με υπεύθυνο τον συνάδελφο Φίλιππο Αριστείδου, καθ. Σχεδιασμού και Τεχνολογίας  που τον ευχαριστούμε θερμά.

Σας περιμένουμε!


  • Μαγειρική: Βυζαντινά κουλουράκια με σουσάμι

1/3/2023


  • Ημερολόγιο 2023

Πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε :

" Μνήμη" ......

.... Η μνήμη, όπου και να την αγγίξεις πονεί.

Γιώργος Σεφέρης

Το φετινό μας ημερολόγιο, για τη νέα χρονιά από το Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου Πάφου, ένα αφιέρωμα στην κατεχόμενη γη μας, ένα αφιέρωμα στην πολιτιστική μας κληρονομιά όλα τα χρόνια της Τουρκικής κατοχής του τόπου μας.

Βουβές, πληγωμένες και ερειπωμένες είναι οι εκκλησίες μας  στα κατεχόμενα. Από τη μια άκρη της Κύπρου στην άλλη, βλέπεις την ολοκληρωτική καταστροφή.

550 εκκλησίες στην κατεχόμενη γη των προγόνων μας.... Κι όσες εκκλησίες δεν είναι σήμερα ετοιμόρροπες και δεν έχουν μετατραπεί σε στάβλους, εστιατόρια, περιστερώνες ή ακόμα και σε χοροδιδασκαλεία, έχουν γίνει στρατώνες ή μουσεία ή τζαμιά ή ακόμα και ιδιωτικές γκαλερί.

Από το Συριανοχώρι και τη Μύρτου, στο Λευκόνοικο, την Αγκαστίνα, την Κώμη. Εκκλησίες λεηλατημένες, άδεια καμπαναριά, ακαθαρσίες πουλιών και ζώων παντού. Μια καταστροφή που σου τρώει την ψυχή.

Ακόμα κι έτσι όμως, οι πληγές δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ.....

"Μνήμη", λοιπόν για να μη ξεχνάμε.

Ένα ευχαριστώ  στην ομάδα των Φιλολόγων του σχολείου μας για την δουλειά τους, και στους μαθητές μας για την όμορφη συνεργασία.

Γιάγκος Γιάγκου
Τοπικός Συντονιστής ΔΡΑ.Σ.Ε