ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 26944017, 26953795
Τηλεομοιότυπο: 26954275
Μενού

  • Πρόληψη και διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού στο Γυμνάσιο

18/5/2023
Ο σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή μιας καινοτόμου μεθόδου για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς.
Στο πρόγραμμα SAFER συμμετείχαν τρεις βασικοί εκπαιδευτικοί (Ελενη Ομήρου – οικιακής Οικονομίας, Νικολέττα Λαζάρου (αγγλικής φιλολογίας), Μαρία Χρυσοστόμου (Β.Δ αγγλικής φιλολογίας), ενώ όλα τα μέλη της Επιτροπής Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της Παραβατικότητας έτυχαν σχετικής επιμόρφωσης.
Διεξήχθη έρευνα σε τέσσερα τμήματα του σχολείου σε 2 φάσεις,η οποία στόχευε στην αποτύπωση του κλίματος της τάξης σχετικά με τον εκφοβισμό , τους παράγοντες κινδύνου καθώς και τις επιπτώσεις που έχει ο εκφοβισμός στη ζωή των μαθητών/τριών. Στη βάση των συμπερασμάτων που προέκυψαν από τα ερωτηματολόγια, εξήχθησαν σχετικά συμπεράσματα για το πως γίνεται αντιληπτός ο εκφοβισμός σε διαφορετικά σχολικά περιβάλλοντα και ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες κινδύνου. 
Ενδοσχολικές δράσεις που έγιναν από την ομάδα των εκπαιδευτικών : 
- Δημίουργία χειροποήτων σχεδίων σε φανέλες με συνθήματα κατά του σχολικού εκφοβισμού (Υπέυθυνες καθηγήτριες: Μελιτα Γιουπρου Ελένη Ομήρου)
- Δημιουργία αφίσας και projects (Υπεύθυνες καθηγήτριες:Μαρία Χρυσοστόμου, Ελένη Ομήρου, Νικολέττα Λαζάρου, Κατερίνα Ευαγόρου)
- Γραπτός Λόγος (Εκθέσεις) στα αγγλικά (Υπεύθυνες καθηγήτριες: Νικολέττα Λαζάρου και Μαρία Χρυσοστόμου)
- Ζωγραφική στους τοίχους του σχολείου (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Περσεφόνη Κρασίδου)
- Ενορχήστρωση και επιμέλεια τραγουδιού για το βιντεοκλίπ (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία Κυπριανού)
- Μπουγάδα «θετικών μηνυμάτων και αγάπης» (θα τοποθετηθουν οι μπλούζες και τα poster) στο αίθριο του σχολείου(Υπεύθυνες καθηγήτριες :Ελένη Ομήρου, Νικολέττα Λαζάρου). 
-Παραγωγή Βίντεο (Υπεύθυνοι καθηγητές :Μάριος Κλεάνθους, Νικολέττα Λαζάρου). 
 Στις 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα στη Βουλή των αντιπροσώπων τους οποίους καλωσόρισε, εκ μέρους της Προέδρους της Βουλής, ο βουλευτής Αντρέας Πασιουρτιδης. 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες  παρουσίασαν το έργο τους στα πλαίσια του προγράμματος ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό και στη συνέχεια έγινε συζήτηση και  ανταλλαγή αποψεων, με σκοπό να συνδέσουμε την εκπαίδευση με την παροχή ενός νομοθετικού υπόβαθρου βοηθητικού στις προσπάθειες ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό. 

9/5/2023
Στα πλαίσια του προγράμματος Safer τα παιδιά του τμήματος Α4 τραγουδούν το τραγούδι
" Άνθρωπε αγάπα" του Κώστα Τουρνά.
Διδασκαλία - πιάνο: Μαρία Κυπριανού Γεωργίου (Μουσικός) 
Cajon (Καχόν): Βρυωνίδης Γιώργος