ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 26944017, 26953795
Τηλεομοιότυπο: 26954275
Μενού

Ειδική Αγωγή

Η ειδική αγωγή είναι η πρακτική της εκπαίδευσης μαθητών με τρόπο ο οποίος απευθύνεται στις ατομικές διαφορές και ανάγκες τους. Στην ιδανική περίπτωση, η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει μια εξατομικευμένη έκδοση των διδακτικών διαδικασιών, προσαρμοσμένο εξοπλισμό και υλικό, καθώς και ρυθμίσεις προσβασιμότητας. Οι παρεμβάσεις έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να επιτύχουν υψηλότερο επίπεδο αυτάρκειας και επιτυχίας στο σχολείο και την κοινότητα, βοήθεια η οποία μπορεί να μην ήταν διαθέσιμη αν ο μαθητής συμμετείχε μόνο σε μια τυπική τάξη.

  • " Μύθοι του Αισώπου "

Σύμφωνα με το άρθρο 27 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στην πνευματική ζωή της κοινότητας, να απολαμβάνει τις καλές τέχνες και να μετέχει στην επιστημονική πρόοδο και στα αγαθά της". Στον όρο "καθένας" φυσικά και περιλαμβάνονται και τα παιδιά της ειδικής αγωγής, τα οποία μέσα από τις τέχνες μπορούν να αναπτύξουν διαφορετικές πλευρές του εαυτού τους όπως η συναισθηματική έκφραση, η γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη.

28 Απριλίου 2023,Θέατρο σκιών :" Μύθοι του Αισώπου ", σε συνεργασία με την ειδική μονάδα του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, με τα παιδιά της ειδικής μοναδας του σχολείου μας.


  • Επίσκεψη Ειδικής Μονάδας στο χωριό Χούλου στο Τυροκομείο mersini Goat Farm.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν βιωματικά με την παρασκευή χαλουμιού κ τυριού


  • θέατρο Σκιών: "Ο Μικρός Πρίγκιπας" 

10/1/2023